300 gram
Muggmota tappas upp direkt efter slungning. I varje burk tillsätts även extra mjölksyrebakterier. Att den är så lite hanterad gör att stor del av de enzymer och mjölksyrebakterier som naturligt finns i honungen är kvar. I läkande syfte sägs honung vara mest effektiv innan den ”gått ihop” (stelnat).
Mjölksyrebaktieriernas livslängden är begränsad, därför bör Muggmota förvaras i frysen. När den sedan tinas upp är den åter i flytande form. TIPS! Frys i mindre portioner och tina bara det som ska användas.
Mjölksyrebakterierna förekommer naturligt i binas honungsmagar, det spelar en viktig roll för biets immunförsvar. Mjölksyrebakteriererna har en hämmande effekt på vissa sjukdomsbakterier.
Honungen är tänkt att användas till mugg och rasp även om den är ruskigt god att äta :-) För er som vill äta en god, ej upphettad honung så har vi även ”vanlig” honung till ett billigare pris.
Muggmota är tillverkad av Åke Sandin i Torskebo, Sala
Tillgången av Mugmota väldigt begränsad och kan bara göras i små omgångar.